به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: ساخت فيلم موهن و توهين به پيامبر گرامي اسلام (ص) و مقدسات مسلمانان، هم ناشي از بدفهمي از دين است كه مسبوق به سابقه ميباشد، و هم يك ابزار سياسي است.
وي در رابطه با منشأ پيدايش اين بدفهمي از دين بيان داشت: منشأ پيدايش اين بدفهمي به زمان جنگهاي صليبي باز ميگردد كه از آن زمان تا به حال بخشي از مسيحيان نسبت به پيامبر اسلام (ص) و مسلمانان كينه به دل دارند و اين كينه همچنان وجود دارد.
این استاد حوزه بیان داشت: حال اين كينه به آنجا رسيده كه مسيحيت صهيونيست و انجيل دست به اين اقدامات ميزند و گاه به صورت كاريكاتور و گاه به صورت ساخت فيلم بروز داده ميشود. در حقيقت يك كينه و بدفهمي نسبت به اسلام در دل بسياري از مسيحيان وجود دارد كه باعث بروز چنين رفتارها و توهينهايي ميگردد.
وي افزود: استفاده ابزاري براي مقاصد سياسي از اينگونه فيلمها و ... نياز به يك دليل و انگيزه دارد و نميتوان بدون داشتن انگيزه اين ابزار سياسي را به وجود آورد و اين دليل و انگيزه همان بدفهمي از دين و كينهاي است كه برخي از مسيحيان از مسلمانان دارند.
رئيس دانشگاه اديان و مذاهب در پاسخ به اين سوال كه چه كساني از ساخت اين فيلم سود ميبرند و چه بهرهبرداري از آن صورت ميگيرد، گفت: همه دشمنان در لايههاي مختلف در طيفهاي متفاوت ازساخت اين فيلم و چنين توهينهايي سود ميبرند، يعني از يهوديهاي موجود در اسرائيل گرفته تا كساني كه از بيداري اسلامي متضرر شدهاند و دولت آمريكا و جناحهاي سياسي آن در رقابتهاي خود عليه همديگر و صدها گروه ديگر از اين مسئله استفاده ميكنند.
حجت الاسلام و المسلمين نواب، بهترين راه را براي مقابله با اين دست قضايا و توهينها تظاهرات مسالمتآميز دانست و تصريح كرد: ما تظاهرات مسالمتآميز را كاملا تأييد ميكنيم و در ضمن هيچ نوع خشونتي را تأييد نمينماييم، يعني اگر دولتي پذيرفته كه سفارت يك كشور ديگر در خاك آن كشور باشد، بايد طبق قوانين از آن سفارت حفاظف شود؛ اما از سوي ديگر هيچ دولتي ابزار نامحدود در مقابل سيل انسانهاي خشمگين كه به مقدساتشان توهين شده، ندارد و حتي با پيشرفتهترين ابزارها نيز نميتوان جلوي جمعيت خروشان را اگر قصد حمله به يك مكان مانند سفارت داشته باشند، گرفت؛ بنابراين ميبايست ديگران رعايت احساسات مسلمانان را نموده و از توهين به مقدسات آنان كه باعث جريحهدار شدن احساساتشان ميگردد، پرهيز نمايند.
وي انجام كارهاي زيربنايي را براي جلوگيري از انجام مجدد چنين اهانتهايي لازم دانست و تأكيد كرد: براي جلوگيري از انجام مجدد اين اهانتها بايد كارهاي زيربنايي صورت گيرد از جمله اينكه مصوبهاي در سازمان ملل متحد تصويب شود كه در آن كشورها ملزم به رعايت احترام به پيامبران الهي و مقدسات اديان شوند البته اين امر مخالف با آزادي بيان نيست چرا كه در همه كشورها از جمله خود آمريكا نيز يكسري خط قرمزهايي وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمين نواب در پاسخ به اين سوال كه وقوع اتفاقات اين چنيني تا چه حد ناشي از عدم اطلاع مردم كشور امريكا به عنوان مخاطبان اين فيلم از دين اسلام است، خاطر نشان كرد: مردم آمريكا از لحاظ ديني به خصوص در رابطه با اديان ديگر غير از دين اصلي خود اطلاعات بسيار كمي دارند و ميتوان گفت كه سازندگان اين فيلم نيز از همين نبود دانش و اطلاعات مردم امريكا از پيامبر اسلام (ص) استفاده كرده و اين اهانت را انجام دادهاند.
رییس دانشگاه ادیان گفت: اطلاعاتي كه مردم مسلمان از ساير اديان دارند، بسيار بيشتر از اطلاعات پيروان ساير اديان از دين اسلام است، به همين دليل هم عدهاي از آنان به اسلام احترام نميگذارند.
وي در پايان يادآور شد: من در كنفرانسي كه در كشور تركيه برگزار شده بود، توضيح دادم كه نبايد به مقدسات مسلمانان توهين كرد، زيرا مسلمانان به اديان ديگر و پيامبران آنان احترام ميگذارند و حتي با همان القابي كه پيامبر اسلام (ص) را خطاب ميكنند، ديگر پيامبران الهي (ع) را نيز خطاب مينمايند.
انتهای پیام 17/313